donderdag 2 februari 2012

Interviews met zuster Lea, tante Maaike, Heeroom

Boeiende interviews met zuster Lea, tante Maaike, Heeroom:3 personen uit de katholieke wereld




Zuster Lea, een goede vriendin, met wie ik regelmatig erg zinvolle gesprekken heb. Zij is germaniste van opleiding, heeft les gegeven en is directrice van een middelbare school geweest. 10 jaren heeft ze samen met zuster Jeanne besteed aan sociale hulp in Heusden Cité. Nu verzorgt ze oudere zusters in het rustoord van de zusters van Maria in Leuven. Ze geeft hier een persoonlijke visie: klik op de foto.
Een paal met wereldrichtingsaanwijzers naar de verschillende missies van de zusters van de Jacht. Deze wegwijzer heeft  mij als kind altijd enorm gefascineerd: hoe wonderlijk is het niet dat je zulke immense afstanden naar exotische landen op een paal in Leuven kan zetten. Is hier mijn reisdrang ontstaan?
Tante Maaike, voluit Maria Colemont, is een zuster van de Jacht en heeft ook als opleiding diëtiste. Ze gaf 3 jaar les en trad dan in bij de orde. Een groot deel van haar leven wijdde ze aan een ontwikkelingsproject in Santo Domingo (meer dan 20 jaar). Ondanks haar hoge leeftijd is ze nog steeds hierbij betrokken. Ze leeft nu in een rustoord van de Jacht aan de Naamsesteenweg in Leuven. U hoort haar persoonlijk verhaal door op de foto te klikken.
Heeroom, Jozef Colemont, broer van Maria en mijn moeder. Hij lang lesgegeven in het middelbaar onderwijs en is pastoor geweest in 3 verschillende parochies. Hij heeft een grote interesse voor geschiedenis (o.a. Alden Biesen) en Sint Paulus waar hij zeer specifiek onderzoek naar doet in het Grieks. Hij leeft nu in een serviceflat Rooierheide te Diepenbeek. Zijn interview ook via zijn foto.

Volgt nog tegen zaterdag:
  1. Mijn persoonelijk visie over deze fietstocht met al zijn ontmoetingen
  2. Een muziekale verwijzing
  3. Bijkomende informatie